Shuma marramendëse të fitimeve, por sa i pagoi estrada e Kosovës tatim shtetit në 2019?

Përveç pagesës së caktuar për të kënduar gjatë një dasme apo koncerti muzikor, ajo që i mban më aktiv dhe më në formë këngëtarët nuk ka dyshim se janë ‘bakshishet’ nëpër dasma tradicionale, që njëherësh janë edhe fitime të pallogaritshme që marrin gjatë tërë vitit, posaqërisht në sezonën e verës.

Kështu, fitimet e artistëve shqiptarë për performancën e tyre gjatë vitit janë vlera marramendëse.

Për vetëm një natë, apo më saktësisht për disa orë fitojnë me mijëra euro, gjë që bën të mbajnë nga dy apo edhe më shumë koncerte brenda një dite.

Megjithatë, shpeshherë është diskutuar që këngëtarët po paguhen mjaft shumë për disa orë, siç u raportua afro 4,000 e deri në 5,000 euro.

Madje, edhe këtë vit menaxherët e estradës tonë publikuan disa shifra që kanë shkuar deri në 10,000 euro apo 12,000 euro, natyrisht për një këngëtar/e të caktuar.

Ndonëse shifrat rrallë e thuajse fare janë bërë publike në formë zyrtare, kjo gjë vazhdon të dëshmohet më së miri me jetën luksoze që bëjnë, përfshirë edhe klipet e pushimet e tyre që tashmë ekspozohen më së shumti përmes rrjeteve sociale.

Leave a Reply