Shqiptari nga Shkupi personi i parë që zemrën nuk e ka në trup, por në çantë

Një pacient shqiptar nga Shkupi është personi i parë në Maqedoni që ka zemër të ashtuquajtur TAH (Total Automatic Heart). Bëhet fjalë për 41 vjeçarin nga Shkupi, Ismet Haxhiu. Ai para disa viteve ka udhëtuar në Norvegji për të punuar si moler, por pas 15 ditëve ka pësuar infarkt masovik në zemër, transmeton Gazeta Lajm.

Mjekët i kanë vendosur stent dhe i kanë thënë se zemra i funksionon vetëm 30 për qind, prandaj ka vendosur të kthehet në vendlindje. Më pas ka kryer operacion, duke instaluar TAH, zemër e cila funksionon jashtë trupit dhe të cilën e mban në çantë. Nëse i afroheni zemra e tij dëgjohet duke punuar, shkruan A1On..ja dhe рër me shum ju paraqesim në video pamjet e plota.

Leave a Reply