Pse Turqia s’ka asnjë rast koronavirusi?

Sipas Daily Sabah, rreth 26 shtete kanë kontaktuar autoritetet turke përmes ambasadave respektie në Ankara ose përmes ministrive të tyre të Shëndetësisë, për të marrë informacion mbi përvojat e Turqisë dhe mënyrave të saj për të lu ftuar koronavirusin.
Mes tyre janë dhe vendet më të goditura, përfshirë Italinë, Iranin dhe Korenë e Jugut.
Kërkesat për ndihmë janë bërë pasi të zbulohet se Turqia nuk ka regjistruar asnjë infeksion, edhe pse fqinj me Iranin në Lindje, në të cilin 194 njerëz kanë vd ekur deri tani, përfshirë dhe njerëz nga nivele të larta zyrtare.
Sidoqoftë, nuk është rastësi që Turqia ka arritur të mbrohet kundër koronavirusit. Kjo, nëse merret parasysh fakti që ky vend ka instaluar pajisje për matjen e temperaturës së trupit në kufij, pasi u raportuan rastet e para të infeksionit dhe kështu reaguan shumë më shpejt se të gjitha vendet e tjera. hаре раmјеn mëроѕhtë dhe ѕhiкоје tê рlоtë.

Leave a Reply