Populli serb të zbresë me këmbë në tokë, S’ka më “Serbi të madhe” si në kohën e Car Dushanit

Kisha dhe shteti i Malit të Zi janë në presion permanent nga kisha uzurpatore serbe e cila jo vetëm se mohon egzistencën e kishës së Malit ë Zi por edhe të vet shtetit.

Metropolit i Kishës Ortodokse Malazeze, Mirash Dedeiq, thotë se as Serbia dhe as SPC (Kisha Serbe) nuk janë pajtuar me atë që që Mali i Zi është një shtet i pavarur.

Dedeiq duke folur në TV-në lokale nga Zagrebi Z1, tha se një luftë civile do të shpërthejë në Mal të Zi nëse ndryshohet Ligji Kontestues i Lirisë së Fesë.

Dedeiq tha se gjithçka që po ndodh në Mal të Zi sot nuk ka asnjë lidhje me ligjin e diskutueshëm për fenë, por qëllimi është që të rrëzohet qeveria në Mal të Zi dhe t’i dorëzohet shteti “krahut të Serbisë dhe Kishës Ortodokse Serbe”.

Ai ,Dedeiq mburret me faktin se ishte i vetmi peshkop ortodoks, që vendosi një kurorë dhe iu dha nderim viktimave të agresionit të madh serb në Vukovar, dhe foli për miqësinë e madhe dhe të ngushtë midis Malit të Zi dhe Kroacisë, e cila, tha ai, nuk ishte nga dje, por daton nga mesjeta.

Ai tha se Serbia ishte një faktor destabilizues dhe se popullit serb duhet t’i kërkohet të zbresë në tokë sepse nuk ka më një “Serbi të madhe” siç ishte në kohën e Perandorit Dusan “.

Leave a Reply