Po hek nana shaminë e ballit, me durë n’kry nisë me vajtu, ka thirrë vllau vrasësin e djalit, midis sofrës ma ka pru

Vraresi ne sofer

Po hek Nana shamine e ballit,

Me duren’kry nise me vajtu.

Ka thirr vllau, vraresin e djalit,

Midis sofres ma ka pru.

Po ndin bjeshket vajin e nanes,

Edhe zogjt mbi mal zane vend.

Po thote nana, syte drejt hanes,

Ky nuk asht ma djali jem.

Kush tradhton vllan dhe Kosoves,

Kjofte mallku per njemije vjet.

Kush anmikut ja shtrin doren,

Hapt me dure vorrin e vet.

Mark Deda

Leave a Reply