Ky vend fqinj i Shqipërisë është një ndër 8 shtetet në botë, ja ku mund të blesh një shtëpi vetëm për një dollar

Shumica e gjërave të mira bëhen në mbarë botën janë të shtrenjta, por një ëndërr u bë realitet në vitin 2019 falë rritjes së shtëpisë prej 1 euro në Itali.

CNN Travel ka shkruar 12 muaj më parë se fshati Sambuca në jug të Italisë po shiste shtëpi të braktisura, të shkatërruara për pak më shumë se një dollar, pasi u përpoq të kthejë një prirje të shpërdorimit rurale.

Historia shumë shpejt është bërë virale, duke tërhequr interesin global veçanërisht pasi qytete të tjera dhe fshatrat nga alpet veriore në Siçili po praktikonin të njëjtën gjë.

Shumë shpejt, disa nga këto qytete u gjetën të rrethuar nga blerësit. Kryetarët e bashkive morën mijëra kërkesa, faqet e internetit u mbushën plot njoftime, ku për shtëpitë e braktisura në fshatrat e vjetëra çmimet ishinvërtetë qesharak. Por qëllimi i tyre më pas ishte që këto blerës që do shpenzonin më pak se 5 dollarë për të bërë të tyren një shtëpi në Itali, duhet të shpenzonin shumë më shumë për restaurimin e tyre.

Leave a Reply