Kjo është Lopa e cila lëshon plot 130 litra qumësht në ditë (Video)

Kërkuesit e Zelandës së Re duke parë vështirësitë e mospirjes së këtij produkti natyral kanë menduar të prodhojnë një qumësht lope, që nuk përmban proteinën përgjegjëse për alergjinë.

Ata nuk u munduan të shndërronin qumështin, por bënë një modifikim rrënjësor gjenetik të lopës.Duke u bazuar në procedurat e klonimit ata krijuan lopën Daisy. Ajo është e para që është modifikuar gjenetikisht dhe prodhon një qumësht pa beta-laktoglobuline, proteinën që shkakton alergji tek fëmijët Shtypni ne foto rek1amen poshte ketij shkrimi ju hapen pamjet…

Leave a Reply