Ekskluzive: Zyra e Kryeministrit Hoti po diskuton mundësinë e anulimit të takimit në SHBA

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka anuluar takimin e 27 qershorit në Uashington, pas një aktak.uze të ngritur nga Gjykata Speciale, shkruan Gazeta NewBornm

Gazeta NewBorn, brenda Qeverisë së Kosovës, mëson se edhe zyra e kryeministrisë po diskuton anulimin e takimit të Hotit në Uashington, pasi aty nuk po merr pjesë Presidenti Thaçi.

“Zyra e Kryeministrit Hoti po e diskuton mundësinë e anulimit të vizitës në Amerikë, pas anulimit të vizitës nga Presidenti i vendit për arsye të njohura. Vendimi do të merret shumë shpejtë pas konsultimeve me ambadasadën amerikane në Kosovë dhe partnerët qeverisës”, tha ky burim i Gazetës NewBorn, brenda Qeverisë.

Kujtojmë se me 27 qershor ishte planifikuar takimi në Uashington mes Kosovës dhe Serbisë, ku në takim do të merrnin pjesë Presidenti i Kosovës dhe ai i Serbisē si dhe kryeministri i Kosovës dhe ai i Serbisē.