DHIMBJE E MADHE | LAJM SHUM I HIDHUR Baton Haxhiu Perfundon Prapa Grilave Nga SPECIALJA… Ja Arsyeja!!

DHIMBJE E MADHE | LAJM SHUM I HIDHUR Baton Haxhiu Perfundon Prapa Grilave Nga SPECIALJA… Ja Arsyeja!!

Pas publikimeve te dosjeve, ku cak ishte zyrtari i larte i LVV, Rexhep Selimi, aktualisht i bu gosur ne Hage, Specialeja pranë Gi ykatës të Hagës, i ka bërë ftese Baton Haxhiut në cilësinë e të dyshuarit për pengim dhe ndërhyrje në drëjtesi.Këtë lajm e ka bërë të ditur gazetari Milaim Zeka, i cili përmes një statusi në profilin e tij në facebook, kjo p okurori ka ndjekur më shumë shqëtesim bërjen publike të këtyre dosjeve, publikimin e emrave të dëshmitarëve potenciale, duke e konsideruar këtë “si pengim të hetimeve, dhe ndërhyrje në drejtësi”, akuzë për të cilën po ashtu edhe Nasim Haradinaj dhe Gucati aktualisht gjenden të bu gosur në Hagë.

Sipas burimeve te kësaj p okurorie, vazhdon statusin gazetari Zeka, Baton Haxhiu e ka bërë “qëllimshëm dhe me vetëdije të plotë” një veprim të tillë, pasiqë ai ka ndërhy edhe në të kaluarën në Tribunalin e Hagës, ku me herët edhe është dënuar për një vepër të tillë.Statusi i plotë i Milaim Zekës:

“Baton Haxhiu eshte ftuar nga Gi ykata Speciale.Pas publikimeve te dosjeve, ku cak ishte zyrtari i larte i LVV, Rexhep Selimi, aktualisht i burgosur ne Hage, P okuroria Speciale prane Gi ykates te Hages, i ka bere ftese Baton Haxhiut ne cilesine e te dyshuarit per pengim dhe nderhyrje ne drejtesi.Sipas burimeve shume te sigurta, kjo p okurori ka ndjekur me shume shqetesim berjen publike te ketyre dosjeve, publikimin e emrave te deshmitareve potenciale, duke e konsideruar kete “si pengim te hetimeve, dhe nderhyrje ne drejtesi”, akuze per te cilen po ashtu edhe Nasim Haradinaj dhe Gucati aktualisht gjenden te bu gosur ne Hage.

Sipas burimeve te kesaj p okurorie, Baton Haxhiu e ka bere “qellimshem dhe me vetedije te plote” nje veprim te tille, pasiqe ai ka nderhy edhe ne te kaluaren ne Tribunalin e Hages, ku me heret edhe eshte de unuar per nje veper te tille.Sipas gjasave, Haxhiu edhe mund te ae rese tohet bazuar ne kete akuze, edhe pse publikimet nuk jane bere ne territor te Kosoves por te Shqiperise ne tentative per ti ikur legjislacionit Kosovar. Ama, Gi ykata Speciale ka mandat jo vetem mbi territorin fizik te Kosoves, por mbi çdo person, akt apo veper kudo qe ajo konsumohet ne lidhje me ke rimet e supozuara te lutfs es mbi te cilat ajo ka mandat.“

Leave a Reply