“Çartet“ Thaçi: Presheva Medvegja, Bujanoci do t’i bashkohen Kosovës, S’ka bir none që …

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, është shprehur optimist për realizimin e një marrëveshje në mes të Serbisë dhe Kosovës, ku kësaj të fundit do t’i bashkoheshin tre komunat me shumicë shqiptare, Presheva Medvegja dhe Bujanoci.
“Një marrëveshje që është ligjërisht e obligueshme dhe që i garanton njohjen nga Serbia, që përjashton çdo mundësi të ndarjes apo shkëmbimin të territoreve, por me mundësi që Lugina e Preshevës, Medvegjës dhe Bujanoci në kuadër të demarkimit të kufirit t’i bashkohet Kosovës” posht ketij shkrimi n’diqni vidjeon.

Leave a Reply