Amerika zbulon ilaçin për kor onav/irusit, jep shpresë për të gjithë botën

Një firmë bio mjekësore amerikane njoftoi se do të fillojë studime shtesë klinike të Remdesivir-it, deri më tani ilaçi më premtues për koronavirusin.

Testimet fillojnë këtë muaj dhe do të zhvillohen tek rreth 1 mijë pacientë. Ilaçi, i shpikur nga kompania Gilead Science me seli në Kaliforni, po testohet fillimisht tek afro 400 pacientë “me shfaqje të rënda klinike të virusit COVID-19”, të cilëve do t’u jepet një kurë pesë ose dhjetë ditore e këtij ilaçi. Një tjetër grupim prej rreth 600 pacientësh “me shfaqje klinike të moderuar të sëmundjes”, sipas një deklarate të kompanisë Gilead, do të ndahen në tre grupe Shtypni ne foto rek1amen poshte ketij shkrimi ju hapen pamjet…

Leave a Reply