Ambasadori Iranian godet Kosovën në Beograd / Serbinë e kemi aleat , Kurrë skemi për ta njohur Kosovën si shtet

Amba sadori iranian Rashid Hasanpur theksoi se ska njohje se Republika Islamike e kon.sideron Serbinë si një vend mik dhe se të dyja shtetet, sic u tha, janë respektuese të përpikta të së drejtës dhe normave ndër.kombëtare.

Sipa tij. raportet e Teheranit me Beogradin janë të mira dhe pa ndonjë pikë ne.gative.

“Ne e mbështesim integritetin territorial të Serbisë dhe për këtë arsye, nuk e pranojnë pava.rësinë e shpallur njëanshëm të Kosovës. Qëndrimet tona parimore do të mbesin të pandryshueshme”, theksoi Hasanpur për radion “Beograd 1”, përcjellë Klankosova.tv.

Ai shtoi se Serbia gjithmonë tenton që të mos u bashkohet rezolutave kundër Iranit dhe të vo.tojë kundër tyre. Hasanpur ka thënë që planet për mosnjohje të Kosovës do t’i konfirmohen personalisht edhe presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuciq, gjatë një vi.zite që ky pritet ta bëjë në Teheran, për cfarë janë duke punuar përfaqësuesit e dy ven.deve.

Leave a Reply